ZOEKEN

U kan in ons didactisch restaurant ‘Doornboom’ al een gerecht nuttigen in 30 minuten, omstreeks 12 uur.

Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan op het nummer 014/33 77 08 
(restaurant in onze school : Gasthuisstraat 3, 2400 Mol)

» Klik hier om de menukaart te bekijken…

» Klik hier om de festijnen te bekijken…

restaurantdb

Onze hotelschool biedt de opleidingen:

  • Restaurant en keuken (BSO)
  • Hotel (TSO)
14044677361_83ba28ee8a_k
  • Heb je belangstelling voor een job in een restaurant of hotel?
  • Ga je graag om met mensen en heb je feeling voor onthaal?

...dan biedt onze Hotelschool de geknipte studierichting voor jou!

14024736406_c2b105233f_k

Tal van mogelijkheden

Na het 6de jaar Hotel kan je:

  • een bacheloropleiding volgen zoals hotelmanagement, toerisme, recreatiemanagement, kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs
  • tewerkgesteld worden als kokkelnerreceptionist(e) of bediende in restaurants, hotels, congres- en seminariecentra en maaltijddistributiebedrijven
  • naar een 7de specialisatiejaar TSO of naar het 7de specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie of Specialiteitenrestaurant BSO
  • na enkele jaren beroepservaring: 
    - als zelfstandig horecaondernemer aan de slag; 
    - doorgroeien tot leidinggevende functies in nationale en internationale horecabedrijven.

Na het 6de jaar Restaurant-keuken kan je:

  • aan de slag als kok of kelner in kleinschalige restaurants, klassenrestaurants, eetcafés of bij traiteurs
  • het 7de specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie of Specialiteitenrestaurant volgen

Lessentabellen

3de + 4de jaar Hotel

BASISVORMING 3de jaar 4de jaar
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Duits - 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Natuurwetenschappen 3 2
Wiskunde 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2
COMPLEMENTAIR GEDEELTE 3de jaar 4de jaar
Informatica 1 -
SPECIFIEK GEDEELTE 3de jaar 4de jaar
Keuken-, restaurant-, en hoteltechnologie 3 3
Hygiëne en veiligheid 1 1
Praktijk 8 8
Totaal 34 34

5de + 6de jaar Hotel

BASISVORMING 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 3 32
Wiskunde 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Natuurwetenschappen 1 -
Lichamelijke opvoeding 2 2
COMPLEMENTAIR GEDEELTE 5de jaar 6e jaar
Duits - 2
SPECIFIEK GEDEELTE 5de jaar 6de jaar
Hotel-, keuken- en restauranttechnologie 5 4
Bedrijfsbeheer 2 2
Toegepaste economie 1 1
Praktijk/stage 8 8
Totaal 34 34

3de + 4de jaar Restaurant en keuken

BASISVORMING 3de jaar 4de jaar
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 6 6
Frans 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2
COMPLEMENTAIR GEDEELTE 3de jaar 4de jaar
Engels 1 1
Informatica 1 1
SPECIFIEK GEDEELTE 3de jaar 4de jaar
Restaurant en keuken 19 19
Totaal 34 34

5de + 6de jaar Restaurant en keuken

BASISVORMING 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
SPECIFIEK GEDEELTE 5de jaar 6de jaar
Bedrijfsbeheer 2 2
Toegepaste economie 1 1
Restaurant en keuken 19 19
Totaal 34 34

7de jaar Gemeenschapsrestauratie

BASISVORMING
Godsdienst 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Lichamelijke opvoeding 2
SPECIFIEK GEDEELTE
Gemeenschapsrestauratie 22

7de jaar Specialiteitenrestaurant

BASISVORMING
Godsdienst 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Lichamelijke opvoeding 2
SPECIFIEK GEDEELTE
Gastronomie 22
Totaal 34
Opleidingsverantwoordelijke Peter Rademakers 014 33 77 08 hotel@sintlutgardis.be